Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva ecuațiile în mulțimea numerelor întregi, vom folosi regulile obișnuite de rezolvare a ecuațiilor, adică izolarea variabilei x pe o parte a ecuației și evaluarea rezultatului. Iată rezolvarea pentru fiecare ecuație:
a) \(2 - 3x = 2x + 7\)
- Trecem termenii cu x pe o parte: \(2 - 7 = 2x + 3x\)
- Simplificăm: \(-5 = 5x\)
- Împărțim ambele părți la 5: \(x = -1\)
b) \(3x + 4 = 4x - 5\)
- Trecem termenii cu x pe o parte: \(4 + 5 = 4x - 3x\)
- Simplificăm: \(9 = x\)
c) \(-6 + 3x = 1 - 4x\)
- Rearanjăm termenii: \(3x + 4x = 1 + 6\)
- Simplificăm: \(7x = 7\)
- Împărțim ambele părți la 7: \(x = 1\)
d) \(-3 - 2x = 9 - 5x\)
- Rearanjăm termenii: \(-2x + 5x = 9 + 3\)
- Simplificăm: \(3x = 12\)
- Împărțim ambele părți la 3: \(x = 4\)
e) \(2(x-1) = 4x + 5\)
- Deschidem paranteza: \(2x - 2 = 4x + 5\)
- Rearanjăm termenii: \(2x - 4x = 5 + 2\)
- Simplificăm: \(-2x = 7\)
- Împărțim ambele părți la -2: \(x = -3\)
f) \(5(x − 1) = 4(x + 2)\)
- Deschidem parantezele: \(5x - 5 = 4x + 8\)
- Rearanjăm termenii: \(5x - 4x = 8 + 5\)
- Simplificăm: \(x = 13\)
g) \((-2) + 3(x-2) = 4
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!