Răspuns :
Separ termenii.
Îl mut pe 1 în membrul drept (după egal) cu semn schimbat.
-3x^2=0-1
-3x^2=-1 /*(-1)
Înmulțesc cu -1 deoarece atât în membrul stâng, cât și-n cel drept să devină termenii pozitivi.
3x^2=1 /:3 împart prin 3
x^2=1/3
De aici voi obține soluțiile, una pozitivă, alta negativă, extrăgând rădăcina pătrată.
x1=+√(1/3)=√1/√3=1/√3 raționalizez cu √3=√3/(√3*√3)=√3/3
x2=-√(1/3)=-√1/√3=-1/√3=-√3/(√3)^2=-√3/3 analog, dar e negativ
√(a/b)=√a/√b
Radical dintr-o fracție ordinară=radical din numărător/radical din numitor
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!