Răspuns :
Răspuns:
(a x 3 - 6) : 4 + 10 = 26
a x 3 - 6 :4 = 26 - 10 = 16
a x 3 - 6 = 16 x 4 = 64
a x 3 = 64 + 6 = 70
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Notez numarul cu ,,a"
(a × 3 - 6 ) : 4 + 10 = 26
(a × 3 - 6 ) : 4 = 26 - 10
(a × 3 - 6 ) : 4 = 16
a × 3 - 6 = 16 × 4
a × 3 - 6 = 64
a × 3 = 64 + 6
a × 3 = 70
a = 70 : 3
a = 23,(3)
___________________________________
S-a strecurat o greseala in datele postate ale problemei. Pentru a obtine un numar natural, caci despre acesta este vorba, voi modifica rezultatul final cu 16, in loc de 26.
(a × 3 - 6 ) : 4 + 10 = 16
(a × 3 - 6 ) : 4 = 16 - 10
(a × 3 - 6 ) : 4 = 6
a × 3 - 6 = 6 × 4
a × 3 - 6 = 24
a × 3 = 24 + 6
a × 3 = 30
a = 30 : 3
a = 10 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!