Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(x-3)^2=4 => x1-3=2 sau x2-3= -2 => x1=5 sau x2=1
(x+2)^2=9 => x1+2=3 sau x2+2= -3 => x1=1 sau x2=-5
(2x-1)^2=25 => 2x1-1=5 sau 2x2-1= -5 => 2*x1=6 sau 2*x2=-4 =>x1=3 sau x2=-2
(x-1)^2=0 => x-1=0 => x=1
Răspuns:
Am ales rezolvarea prin modul. Se mai poate și cu delta.
x-3=2 =>x=5
sau
3-x=2 =>x=1
x+2=3 =>x=1
sau
-x-2=3 =>x=(-5)
2x-1=5 =>x=3
sau
1-2x=5 =>x=(-2)
x-1=0 =>x=1
sau
1-x=0 =>x=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!