Răspuns :
Răspuns:
a/4=b/3=>3a=4b
a+b=49 I·3
3a+3b=147
4b+3b=147
b=147:7
b=21
a=49-21
a=28
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a/4 = b/3 și a + b = 49
Din prima relație se obține b = 3a/4, relație care înlocuită în a doua relație se obține:
a + 3a/4 = 7a/4, deci 7a/4 = 49 ⇔ 7a = 49·4 ⇔ a = 28, deci b = 21.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!