Răspuns :
(x - 1)(x - 1)(x - 1) = 1
ai un produs de 3 termeni care da 1
deci ai 1 × 1 × 1 = 1
echivalent cu x - 1 = 1 adica x = 2
Răspuns:
[tex](x-1)^3=1 <=> (x-1)^3=1^3 \to \boxed{x-1=1}\\ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x=1+1\\ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~x=2[/tex]
Explicație pas cu pas:
Daca ai aceeasi putere => ai baze egale .
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!