Răspuns :
Răspuns:
utilizezi formula radicalilor compusi - o gasesti...
in cazul celui de al doilea termen 7-4radical din 3 va da simplificat 2-radical din 3
si la fel pentru primul radical.
Explicație pas cu pas:
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
[tex]\sqrt{28+10\sqrt{3} }+\sqrt{7-4\sqrt{3} }=\sqrt{5^{2}+2*5*\sqrt{3}+(\sqrt{3})^{2}}+ \sqrt{2^{2}-2*2*\sqrt{3}+(\sqrt{3})^{2} }=\\ =\sqrt{(5+\sqrt{3})^{2} }+\sqrt{(2-\sqrt{3})^{2} }= |5+\sqrt{3}|+|2-\sqrt{3}|=5+\sqrt{3}+2-\sqrt{3}=7[/tex]
7∈N
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!