Răspuns :
Explicație pas cu pas:
|2x-3|=11=> 2x-3=11 sau 2x-3=-11 =>
2x=14 sau 2x=-8 => x=7 sau x=-4
2|2x+7|-9=17 => 2|2x+7|=26 => |2x+7|=13 => 2x+7=13 sau 2x+7=-13 => 2x=6 sau
2x=-20 => x=3 sau x=-10
a) |2x-3|=11
Primul caz cand 2x>3
2x-3=11
2x=14
x=14/2
x=7
Al doilea caz cand 3>2x
3-2x=11
-2x=8
x=8/-2
x=-4
x€{-4, 7}
b)2 |2x+7|-9=17
2|2x+7|=26
|2x+7|=13
Modulul dintr-o suma pozitiva este pozitiv
2x=13-7=6
x=3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!