Răspuns :
Răspuns:
x ∈ {-10, 3}
Explicație pas cu pas:
2|2x + 7| - 9 = 17 ⇒ 2|2x + 7| = 26 ⇒ |2x + 7| = 13
Avem doua cazuri
Cazul I: 2x + 7 = 13 ⇒ 2x = 6 ⇒ x = 3
Cazul II: 2x + 7 = -13 ⇒ 2x = -20 ⇒ x = -10
Răspuns:
{-10; 3}
Explicație pas cu pas:
2·|2x+7| - 9 = 17, ⇒ 2·|2x+7| = 17 + 9, ⇒ 2·|2x+7| = 26, ⇒ |2x+7| = 26:2, ⇒ |2x+7| = 13, ⇒ 2x+7 = 13, sau 2x+7 = -13, de unde
2x = 13 - 7, sau 2x = -13 - 7
2x = 6 sau 2x = -20
x = 6:2 sau x = -20:2
x = 3 sau x = -10, ⇒ x∈{-10; 3}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!