Răspuns :
Răspuns:
a = 64
b = 27
Explicație pas cu pas:
notam numerele cu a si b
aflam suma numerelor a si b
{ 7×[(49+748÷44)÷6+19]-420÷15}÷2=
{ 7×[(49+17)÷6+19]-420÷15}÷2=
{ 7×[66÷6+19]-420÷15}÷2=
{ 7×[11+19]-420÷15}÷2=
{ 7×30-420÷15}÷2=
{ 210-28}÷2=
182 : 2 = 91
a + b = 91
( a + b ) : ( a - b) = 2 rest 17
91 : ( a - b) = 2 rest 17
a - b = ( 91 - 17 ) : 2
a - b = 74 : 2
a - b = 37
deci avem relatiile:
a + b = 91
a - b = 37, rezulta ca a= b + 37
inlocuim pe a cu b + 37
a + b = 91
b + 37 + b = 91
2 b + 37 = 91
2 b = 91 - 37
2 b = 54
b = 54 : 2
b = 27
a = b + 37
a = 27 + 37
a = 64
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!