Răspuns :
7 × 2 + 3 × X × [ 3 + 2 × ( 5 + 1 ) ] = 14
7 × 2 + 3 × X × ( 3 + 2 × 6 ) = 14
7 × 2 + 3 × X × ( 3 + 12 ) = 14
7 × 2 + 3 × X × 15 = 14
14 + 3 × X × 15 = 14
3 × X × 15 = 14 - 14
3 × X × 15 = 0
3 × X = 0 : 15
3 × X = 0
X = 0 : 3
X = 0 => numărul aflat prin metoda mersului invers
7 × 2 + 3 × X × ( 3 + 2 × 6 ) = 14
7 × 2 + 3 × X × ( 3 + 12 ) = 14
7 × 2 + 3 × X × 15 = 14
14 + 3 × X × 15 = 14
3 × X × 15 = 14 - 14
3 × X × 15 = 0
3 × X = 0 : 15
3 × X = 0
X = 0 : 3
X = 0 => numărul aflat prin metoda mersului invers
Răspuns
Explicație pas cu pas:
7 · 2 + 3 · x · [ 3 + 2 · ( 5 + 1 ) ] = 14
14 + 3 · x · ( 3 + 2 · 6 ) = 14
3 · x · ( 3 + 12 ) = 14 - 14
3 · x · 15 = 0 → daca produsul este 0, unul din factori e 0
x = 0
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!