Răspuns :
=1
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
3x−8=1
Adunați 8 la ambele părți ale ecuației.
3x−8−(−8)=1−(−8)
Scăderea −8 din el însuși are ca rezultat 0.
3x=1−(−8)
Scădeți −8 din 1.
3x=9
Se împart ambele părți la 3.
3
3x
=
3
9
Împărțirea la 3 anulează înmulțirea cu 3.
x=
3
9
Împărțiți 9 la 3.
x=3
=1
Ridicați la pătrat ambele părți ale ecuației.
3x−8=1
Adunați 8 la ambele părți ale ecuației.
3x−8−(−8)=1−(−8)
Scăderea −8 din el însuși are ca rezultat 0.
3x=1−(−8)
Scădeți −8 din 1.
3x=9
Se împart ambele părți la 3.
3
3x
=
3
9
Împărțirea la 3 anulează înmulțirea cu 3.
x=
3
9
Împărțiți 9 la 3.
x=3
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!