Răspuns :
Răspuns:
[tex]salut[/tex]
Pentru a rezolva această expresie, urmărim regulile de prioritizare a operațiilor matematice, care sunt parantezele, apoi exponențierea, înmulțirea și împărțirea, iar în final adunarea și scăderea.
Vom rezolva expresia pas cu pas:
1.
[tex]7 \times 5 - 9 \times \frac{9}{9 \div 3} [/tex]
[tex] = 35 - 9 \times \frac{9}{3} = 35 - 9 \times 3[/tex]
[tex] = 35 - 27 = 8[/tex]
2. Înlocuim rezultatul în paranteza patrata:
[tex]11 - 8 = 3[/tex]
3. Calculăm parantezele exterioare:
[tex]8 + 2 \times 4 = 8 + 8 = 16[/tex]
4. Înmulțim rezultatul anterior cu 3:
[tex]15 + 3 \times 16 = 15 + 48 = 63[/tex]
5. Împărțim rezultatul cu \( x \) și obținem 6:
[tex] \frac{63}{x} = 6[/tex]
Pentru a găsi valoarea lui \( x \), trebuie să rezolvăm ecuația:
[tex]63 = 6x[/tex]
Înmulțind ambele părți cu \( x \), obținem:
\[ 63 = 6x \]
Împărțind ambele părți la 6, obținem:
\[ x = 63}6 ]
\[ x = 10.5 \]
Deci, valoarea lui \( x \) este 10.5.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!