Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva această problemă, vom denumi cele două numere ca fiind \( x \) și \( y \). Știm că suma lor este -20 și că primul număr este cu 60 mai mare decât cel de-al doilea. Deci, avem următoarele ecuații:
1. \( x + y = -20 \) (suma celor două numere este -20)
2. \( x = y + 60 \) (primul număr este cu 60 mai mare decât cel de-al doilea)
Vom folosi a doua ecuație pentru a substitui \( x \) în prima ecuație și pentru a obține o ecuație într-o singură variabilă:
\[ y + 60 + y = -20 \]
\[ 2y + 60 = -20 \]
\[ 2y = -20 - 60 \]
\[ 2y = -80 \]
\[ y = -40 \]
Acum că am găsit valoarea lui \( y \), putem să-l substituim înapoi în a doua ecuație pentru a găsi valoarea lui \( x \):
\[ x = -40 + 60 \]
\[ x = 20 \]
Deci, cele două numere sunt -40 și 20.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!