Răspuns :
a+b = 39
a-b=15
adunăm cele două relații și obținem
2a = 54 rezulta a= 27 înlocuim pe a in prima sau a doua relație si obținem
27+b=39 rezulta b =12
Răspuns:
a=27
b=12
Explicație pas cu pas:
a+b=39 => a=39-b
a-b=15
39-b-b=15
39-2b=15
-2b=-24 (×-a)
2b=24
b=12
a=39-b => a=39-12=27
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!