Răspuns :
Răspuns:
a=2
Explicație pas cu pas:
a×b+15×a+a×c=60
a(b+15+c)=60
a(15+15)=60
30a=60
a=60:30
a=2
Sper că ți-am fost de ajutor și este corect!)))
Răspuns:
- a = - 2
Explicație pas cu pas:
b + c = 15
a × b + 15 × a + a × c = - 60
Dăm factor comun pe a și apoi calculăm
a × (b + 15 + c) = - 60
știm că b + c = 15 înlocuim și calculăm
a × (15 + 15) = - 60
a × 30 = - 60
a = - 60 : 30
a = - 2
==pav38==
Baftă multă !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!