Răspuns :
Răspuns:
Vom folosi relația trigonometrică
Pentru \( A = 117° \) și \( B = 63° \), avem:
\[ \sin(117° + 63°) = \sin 117° \cos 63° + \cos 117° \sin 63° \]
\[ \sin(180°) = \sin 117° \cos 63° + \cos 117° \sin 63° \]
\[ \sin(180°) = 0 \]
Deoarece \( \sin(180°) = 0 \), avem:
\[ 0 = \sin 117° \cos 63° + \cos 117° \sin 63° \]
Deci, am demonstrat că \( \sin 117° \cos 63° + \sin 63° \cos 117° = 0 \).
Răspuns:
sin 117° cos 63° + sin 63° cos 117° = sin (117 + 63) = siт 180°= 0
sin (a + b) = sin a cos b + sin b cos a
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!