Răspuns :
Răspuns:
Calculăm expresia pas cu pas:
1. \( (906:3 + 87 - 78) \times 0 + 612:6 + 7 \times [2 \times (19 + 8:8):10 + 1] \times 2 \times 10 \)
2. Calculăm expresiile din parantezele pătrate:
\( (19 + 8:8) = (19 + 1) = 20 \)
\( [2 \times (20):10 + 1] = [2 \times 2 + 1] = [4 + 1] = 5 \)
3. Înlocuim rezultatul înapoi în expresia principală:
\( (906:3 + 87 - 78) \times 0 + 612:6 + 7 \times 5 \times 2 \times 10 \)
4. Acum, să rezolvăm fiecare parte:
\( 906:3 = 302 \)
\( 612:6 = 102 \)
\( 7 \times 5 \times 2 \times 10 = 700 \)
5. Înlocuim rezultatele înapoi în expresia principală:
\( 302 + 102 + 700 = 1104 \)
Deci, \( (906:3 + 87 - 78) \times 0 + 612:6 + 7 \times [2 \times (19 + 8:8):10 + 1] \times 2 \times 10 = 1104 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!