Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva ecuația, putem începe prin simplificarea expresiei din paranteze:
[2023 + 2(x + 2024)] • (-2024) + 2024 : (-2) = -2024
Și vom continua simplificând fiecare parte a ecuației.
Pentru partea din stânga a egalității:
[2023 + 2(x + 2024)] • (-2024) + 2024 : (-2)
Folosind distributivitatea, putem expanda expresia din paranteze:
= [2023 + 2x + 2 * 2024] • (-2024) + 2024 : (-2)
= [2023 + 2x + 4048] • (-2024) + 2024 : (-2)
= (2023 + 2x + 4048) • (-2024) + 2024 : (-2)
Aplicăm acum înmulțirea și împărțirea:
= (-2024 * 2023 - 2 * 2024 * x - 2024 * 4048) + 2024 : (-2)
= (-4085152 - 4048x + 8185952) + 2024 : (-2)
= 4100800 - 4048x + 1012
= 4101812 - 4048x
Pentru partea din dreapta a egalității, avem deja -2024.
Astfel, ecuația devine:
4101812 - 4048x = -2024
Pentru a izola x, vom aduna 4048x de ambele părți ale ecuației:
4101812 - 4048x + 4048x = -2024 + 4048x
4101812 = -2024 + 4048x
Apoi, vom scădea -2024 de ambele părți:
4101812 + 2024 = -2024 + 4048x + 2024
4103836 = 4048x
Împărțind ambele părți la 4048, obținem:
x = 4103836 / 4048
x ≈ 1014.35
Deci, soluția ecuației în mulțimea numerelor întregi este x ≈ 1014.
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{-3036}}[/tex]
Metoda mersului invers:
{[2023+2(x + 2024)] • (−2024) + 2024} : (-2) = -2024
[2023+2(x + 2024)] • (−2024) + 2024 = -2024 · (-2)
[2023+2(x + 2024)] • (−2024) + 2024 = 4048
[2023+2(x + 2024)] • (−2024) = 4048 - 2024
[2023+2(x + 2024)] • (−2024) = 2024
2023+2(x + 2024) = 2024 : (-2024)
2023+2(x + 2024) = -1
2(x + 2024) = -1 - 2023
2(x + 2024) = - 2024
x + 2024 = -2024 : 2
x + 2024 = -1012
x = -1012 - 2024
x = -3036 ∈ Z
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!