Răspuns :
1. 2×x+5=2 / vom scade un 5 pentru a ramane doar cu necunoscuta x in partea stanga
2x +5-5=2-5
2x=-3 / vom imparti cu un 2 pentru a afla doar necunoscuta x
x=- [tex]\frac{3}{2}[/tex]
2. -2x+3=5 / vom aplica acelasi rationament ca la exercitiul de mai sus
-2x + 3 -3 = 5-3
-2x=2 / impartim cu 2
-x=1 => x=-1 (am inmultit cu -1)
3. -x+3x+5=3
putem calcula -x+3x = 2x
si vom avea: 2x+5=3 /scadem un 5
2x+5-5=3-5
2x=-2/ impartim cu 2
x=-1
Sper ca ai inteles :) !
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!