Răspuns :
Răspuns:
Pentru a determina \( f(-2) \) și \( f(0) \), vom înlocui \( x \) cu valorile corespunzătoare în funcția dată:
1. Pentru \( f(-2) \):
\[ f(-2) = -3(-2) + 2 = 6 + 2 = 8 \]
2. Pentru \( f(0) \):
\[ f(0) = -3(0) + 2 = 0 + 2 = 2 \]
Pentru a determina abscisa punctului de pe graficul funcției care are ordonata egală cu -1, vom rezolva ecuația pentru \( y = -1 \):
\[ -3x + 2 = -1 \]
\[ -3x = -1 - 2 \]
\[ -3x = -3 \]
\[ x = \frac{-3}{-3} \]
\[ x = 1 \]
Deci, abscisa punctului de pe graficul funcției care are ordonata egală cu -1 este \( x = 1 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!