👤

2(x+1)-3(y-1)=-1și 5(x-2)-4(y-3)=1 te enervați prin metoda reducerii sistemele​

Răspuns :

Răspuns:2

+

2

3

+

3

=

1

2x+2−3y+3=−1

2

3

+

5

=

1

2x−3y+5=−1

5

10

4

+

12

=

1

5x−10−4y+12=1

5

4

+

2

=

1

5x−4y+2=1

Acum putem folosi aceste două ecuații pentru a elimina una dintre variabile. Putem face acest lucru prin adunarea sau scăderea celor două ecuații.

(

2

3

+

5

)

+

(

5

4

+

2

)

=

1

+

1

(2x−3y+5)+(5x−4y+2)=−1+1

Acum putem simplifica:

2

3

+

5

4

+

5

+

2

=

0

2x−3y+5x−4y+5+2=0

7

7

+

7

=

0

7x−7y+7=0

7

(

+

1

)

=

0

7(x−y+1)=0

+

1

=

0

x−y+1=0

Deci, avem

=

1

x−y=−1.

Putem folosi această valoare în oricare dintre ecuațiile inițiale pentru a găsi valoarea celuilalt necunoscut. Să luăm prima ecuație:

2

(

+

1

)

3

(

1

)

=

1

2(x+1)−3(y−1)=−1

Desfășurăm:

2

+

2

3

+

3

=

1

2x+2−3y+3=−1

2

3

+

5

=

1

2x−3y+5=−1

Acum, înlocuim

x−y cu

1

−1:

2

(

1

)

+

5

=

1

2(−1)+5=−1

2

+

5

=

1

−2+5=−1

3

=

1

3=−1

Explicație pas cu pas:

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!


En Studentsy: Alte intrebari