Răspuns :
Răspuns:
Pentru a rezolva aceste ecuații, vom folosi proprietatea (a + b)² = a² + 2ab + b².
a) Ecuația 8x² = (4 + √5)² devine 8x² = 4² + 2 * 4 * √5 + (√5)². Simplificând, avem 8x² = 16 + 8√5 + 5.
b) Ecuația 15x² = (5 - √10)² devine 15x² = 5² - 2 * 5 * √10 + (√10)². Simplificând, avem 15x² = 25 - 10√10 + 10.
c) Ecuația 9x² = (8 - √73)² devine 9x² = 8² - 2 * 8 * √73 + (√73)². Simplificând, avem 9x² = 64 - 16√73 + 73.
d) Ecuația 20x² = (10 + √7)² devine 20x² = 10² + 2 * 10 * √7 + (√7)². Simplificând, avem 20x² = 100 + 20√7 + 7.
e) Ecuația 18x² = (6 - √1)² devine 18x² = 6² - 2 * 6 * √1 + (√1)². Simplificând, avem 18x² = 36 - 12 + 1.
f) Ecuația 12x² = (6 + √5)² devine 12x² = 6² + 2 * 6 * √5 + (√5)². Simplificând, avem 12x² = 36 + 12√5 + 5.
g) Ecuația 248 = (12 - √123) nu este o ecuație pătratică, ci o ecuație liniară. Nu avem variabila x aici.
h) Ecuația 10x² = (5
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!