Răspuns :
Prima ecuație: \(x + y = 18\)
Izolăm \(x\): \(x = 18 - y\)
Substituim \(x\) în a doua ecuație: \(5(18 - y) + 7y = 116\)
Acum, rezolvăm această ecuație pentru a găsi valoarea lui \(y\):
\[90 - 5y + 7y = 116\]
\[90 + 2y = 116\]
\[2y = 116 - 90\]
\[2y = 26\]
\[y = 13\]
Acum, substituim \(y = 13\) în prima ecuație pentru a găsi valoarea lui \(x\):
\[x + 13 = 18\]
\[x = 18 - 13\]
\[x = 5\]
Astfel, soluția sistemului de ecuații este \(x = 5\) și \(y = 13\).
Răspuns:
x+y=18 /: (-5)
5x+7y=116
-5x-5y=-90
5x+7y=116
acum împărțim
/ +2y=26
y=26/2=13
x=18-13=5
x=5
y=13
Succes!!!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!