Răspuns :
Răspuns:
a) Pentru a rezolva ecuația 15x - 225 = 0, trebuie să aducem termenul liber pe partea dreaptă și să împărțim ambele părți la coeficientul lui x. Astfel, obținem:
15x = 225
x = 225 / 15
x = 15
b) Pentru a rezolva ecuația 12x + 16 = 0, trebuie să aducem termenul liber pe partea dreaptă și să împărțim ambele părți la coeficientul lui x. Astfel, obținem:
12x = -16
x = -16 / 12
x = -4 / 3
c) Pentru a rezolva ecuația 0,2x - 3,4 = 3x - 1, trebuie să aducem toți termenii care conțin x pe aceeași parte și toți termenii liberi pe cealaltă parte. Apoi, putem simplifica și rezolva ecuația:
0,2x - 3x = -1 + 3,4
-2,8x = 2,4
x = 2,4 / -2,8
x ≈ -0,857
d) Pentru a rezolva ecuația x + 2 = -x, trebuie să aducem termenii care conțin x pe aceeași parte și termenii liberi pe cealaltă parte:
2x = -2
x = -2 / 2
x = -1
e) Pentru a rezolva ecuația 0,(6)x - 5 = 1 + x, trebuie să aducem toți termenii care conțin x pe aceeași parte și toți termenii liberi pe cealaltă parte. Apoi, putem simplifica și rezolva ecuația:
0,6x - x = 1 + 5
-0,4x = 6
x = 6 / -0,4
x = -15
f) Pentru a rezolva ecuația √18x - √8 = 0, trebuie să izolăm radical
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!