Răspuns :
√1+x + √4+x = √1-x + √4-x / ²
1+x + 2√(1+x)(4+x) + 4+x = 1 - x +2 √(1-x)(4-x) +4 - x
. . . .
2x + 2√(1+x)(4+x) = - 2x + 2 √(1-x)(4-x)
4x + 2√(1+x)(4+x) = 2 √(1-x)(4-x) / :2
2x + √(1+x)(4+x) = √(1-x)(4-x) / ²
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + (1+x)(4+x) = (1-x)(4-x)
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + 4+x + 4x +x² = 4 - x - 4x + x²
. . . .
4x² + 4 x √(1+x)(4+x) + 10x = 0 / :2
2x² + 2x √(1+x)(4+x) + 5x = 0
x ( 2x + 2 √(1+x)(4+x) + 5) = 0 ⇒ x₁ =0
2x + 2 √(1+x)(4+x) + 5 = 0
2 √(1+x)(4+x) = - (5+ 2x) / ²
4 (1+x)(4+x) = 25 + 20x + 4x²
4 (4 + 5x + x²) = 25+ 20x + 4x²
16 + 20x + x² = 25+ 20x + 4x²
3x² + 9 = 0
3 (x² + 3) = 0
x² + 3 = 0
x² = -3
x ₂;₃ = ± √ -3
x ₂;₃ = ± i√ 3 ∈ C
Numai x₁ =0 ∈ R
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!