Răspuns :
Răspuns:
Pare că vrei să demonstrez că expresia E(x) = 1 + 4x pentru orice număr real x. Să vedem cum putem face asta!
Pentru a arăta că E(x) = 1 + 4x, trebuie să înlocuim x în expresie și să vedem dacă rezultă aceeași valoare.
Înlocuim x în expresia inițială E(x) = 1 + a) - ( ¹ · ² ) - ( - ¹) - ² ( × + )( * ) 2 cu x-ul nostru, și anume E(x) = 1 + 4x. Acum, să simplificăm expresia:
E(x) = 1 + a) - ( ¹ · ² ) - ( - ¹) - ² ( × + )( * ) 2
E(x) = 1 + 4x
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!