Răspuns :
Răspuns:
Deoarece semidreapta \(BB'\) este bisectoarea unghiului \(\angle ABD\), avem că \(\angle ABB' = \angle DBB'\). Prin urmare, \(\angle ABB' = \frac{1}{2}\angle ABD\).
Dacă \(\angle BB'A = 48°\), atunci \(\angle ABD = 2 \times \angle ABB' = 2 \times 48° = 96°\).
Știm că suma măsurilor unghiurilor dintr-un triunghi este \(180°\). Deci, \(\angle ABD + \angle BDA + \angle ADC = 180°\).
Din \(\angle ABD = 96°\), deducem că \(\angle BDA = 180° - 96° - \angle ADC\).
Așadar, \(\angle ADC = 180° - 96° - \angle BDA\).
Substituind valorile, obținem \(\angle ADC\).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!