Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
n = numarul
n - 1 = predecesorul lui n
n + 1 = succesorul lui n
3n = triplul lui n
__________________
n + 3(n - 1) + 2(n + 1) = 35
n + 3n - 3 + 2n + 2 = 35
6n - 1 = 35
6n = 35 + 1 = 36
3n = 36 : 2 = 18
Notăm numărul necunoscut cu x.
- ,,Triplul predecesorului său." este 3(x - 1).
- ,,Dublul succesorului său." este 2(x + 1).
Aflăm numărul necunoscut:
x + 3(x - 1) + 2(x + 1) = 35
x + 3x - 3 + 2x + 2 = 35
4x - 1 + 2x = 35
6x = 35 + 1
6x = 36
x = 36 : 6
x = 6
Triplul numărului x = 6 este:
6 × 3 = 18
Mult succes! :)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile prezentate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări suplimentare sau nevoie de ajutor, vă rugăm să ne contactați cu încredere. Așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați în lista dumneavoastră de favorite!